Menu Sluiten

Opsis Oogziekenhuis vestigt in Alkmaar

Patiënten met oogheelkundige problemen in Noord-Holland-Noord hoeven voortaan minder ver te reizen om geholpen te worden. In oktober opent in Alkmaar de zelfstandige kliniek Opsis Oogziekenhuis. Voor dit oogziekenhuis, dat in 2008 door drs. Dito werd geopend, wordt Alkmaar de tweede vestiging.

Aan de Comeniusstraat wordt een bestaand kantoorpand, bestaande uit vier verdiepingen, volledig verbouwd. Op 5 oktober zal de eerste poli openen. In het voorjaar van 2019 zijn alle poli’s gereed, de totale oplevering met operatiecomplex volgt in 2020.

Opsis Oogziekenhuis biedt een breed aanbod van oogheelkundige zorg, zoals behandeling van staar, glaucoom, maculadegeneratie en hangende oogleden. Tot 2020 kunnen patiënten in Alkmaar terecht voor de polibezoeken. Behandelingen in het operatiecomplex vinden plaats in Amstelveen, waarvoor het ziekenhuis een gratis vervoerservice aanbiedt.

De zelfstandige kliniek hoopt met de opening in Alkmaar de lange wachttijden in de regio te kunnen verlagen. In Noord-Holland wordt de treeknorm, de maximaal aanvaardbare wachttijd, in de oogheelkundige zorg namelijk vaak ver overschreden. Daarnaast faciliteert het ziekenhuis de vaste patiënten in Texel, waar het ziekenhuis van 2009 tot 2016 een vestiging had. Deze patiënten hoeven voortaan minder ver te reizen.

Om op de hoogte te blijven van de verbouwingen, gaat u naar de Facebookpagina van Opsis Oogziekenhuis. Het maken van een afspraak kan telefonisch via 088 664 9674.

Patiënten portaal