Menu Sluiten

Onze artsen

Ons team van professionals werkt dagelijks aan de beste zorg voor u als patiënt. Graag stellen wij onze artsen aan u voor.

Artsen

drs. J.J. Dito

drs. J.J. Dito

med. directeur / oogarts en -chirurg
drs. J.J. Dito

Drs. J.J. Dito heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich daarna als oogarts in het VU Medisch Centrum. Na het voltooien van zijn opleiding tot oogarts in 1998 was hij tot 1999 werkzaam bij het Mesos Ziekenhuis te Utrecht. Van 1999 tot 2007 was hij als oogarts verbonden aan het St. Jansdal te Harderwijk. Hij heeft zich gespecialiseerd in MICS (Micro Incisional Cataract Surgery), de behandeling met laser van glaucoom ( SLT ) en in de behandeling van leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Hij is actief piloot met een commercieel brevet en geïnteresseerd in Luchtvaartgeneeskunde. In 2008 heeft hij Opsis Oogziekenhuis opgericht. Hij is mede organisator van het Praktische laserchirurgie in de Oogheelkunde congres dat 2 jaarlijks wordt gehouden. Daarnaast is zijn aandachtsgebied voeding ter preventie van chronische aandoeningen zoals droge macula degeneratie en traanklachten en droge ogen.

Lidmaatschappen:

  • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap
  • European Society of Cataract & Refractive Surgery
  • Vereniging Arts en Voeding
drs. F. Hageman

drs. F. Hageman

oogarts en -chirurg
drs. F. Hageman

Drs. F. Hageman studeerde Geschiedenis en Biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en begon in 1996 aan de studie Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierna volgde zijn specialisatie tot oogarts in het VU Medisch Centrum. Sinds 2009 is hij bij Opsis Oogziekenhuis werkzaam, waar hij het oogheelkundige vak in zijn volle breedte uitoefent. Zijn bijzondere aandachtsgebieden zijn oculoplastische chirurgie, hoornvliesproblematiek en de behandeling van staar. Drs F. Hageman is Fellow of the European Board of Ophthalmology.

Lidmaatschappen:

  • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap
  • European Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgery
  • European Society of Cataract & Refractive Surgery
  • Nederlandse Intra Oculaire Implant Club
  • European Board of Ophthalmology

drs. A.P.C.M. de Winter

drs. A.P.C.M. de Winter

meewerkend oogarts
drs. A.P.C.M. de Winter

Adrie de Winter heeft zijn specialisatie tot oogarts, LUMC, in 1984 afgerond. Van 1984 tot 2019 was hij full time werkzaam in het Spaarne Gasthuis. Tijdelijk is hij in die periode mede opleider geweest van oogartsen en co assistenten met een stageplaats vanuit de Vumc. Speciale belangstelling heeft hij voor chronische oogziekten. Zo was hij vanaf 1995 tot 2021 lid van de werkgroep glaucoom van het NOG en is hij mede auteur van het boek: Gezond eten voor je Ogen, waarbij ouderdoms maculadegeneratie centraal staat.

De Winter: het boeit me steeds meer om bij combinaties van oogaandoeningen, onder andere ook bij cataract, een goed behandeladvies te geven.

drs. H. Dens

drs. H. Dens

oogarts en -chirurg
drs. H. Dens

Drs. Helena Dens studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, België. Zij specialiseerde als oogarts in het Universitair Ziekenhuis Brussel en het Universitair Ziekenhuis Leuven. In 2019 behaalde zij het diploma van de European Board of Ophthalmology.

Dr. Dens voltooide een fellowship in voorste oogsegment, cataractchirurgie en glaucoom tot en met juli 2020 te UZ Leuven. Daarnaast deed zij een bijkomend observership in retinale pathologie te Brescia, Italië van september tot en met november 2020.

Patiënten portaal