Menu Sluiten

Nieuws

Voeding bij de behandeling van droge ogen

Uit onderzoek blijkt dat omega 3-vetzuren helpen bij een goede gezondheid van het oog. Zo dragen de vetzuren bij aan een efficiëntere aanmaak van het traanvocht, wat droge ogen helpt tegen te gaan.

De omega-vetzuren zijn belangrijke voedingsstoffen voor het lichaam, echter maakt deze ze zelf niet aan. De vetzuren moeten dus uit voeding worden gehaald. Omega 3-vetzuren zitten onder andere in vette vis, zoals zalm en makreel. Ook in lijnzaad, hennepzaad, walnoten, lijnzaadolie en visolie zitten omega 3-vetzuren.

Omega 3-vetzuren staan erom bekend ontstekingen te remmen en bij te dragen aan een goede gezondheid van het hart en bloedvaten. Ook bevorderen ze een gezonde bloedsuikerspiegel, gaan ze bloedstolsels tegen en zou omega 3 de ontwikkeling van Alzheimer verminderen.

Verandering in de traanklieren

Aan bovengenoemd lijstje kan volgens het onderzoek nu worden toegevoegd dat de vetzuren invloed uitoefenen op de traanklieren. Het traanvocht wordt efficiënter aangemaakt, waardoor men minder last heeft van droge ogen. Droge ogen kunnen in het dagelijks leven erg vervelend zijn en hebben soms zelfs invloed op het zicht. Waar men vaak al snel overgaat tot behandeling met oogdruppels of punctum pluggen, kan voortaan ook worden gedacht aan een verandering in het dieet.

Patiënten portaal